Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

7 tips voor het stellen van realistische doelen

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Sommige mensen vinden het lastig om zichzelf doelen te stellen die bij hen passen en die realiseerbaar zijn. Hebt u al een idee welke richting u volgend jaar op wilt? Ga eerst eens naar het Test jezelf van GITP voor meer inzicht in uw persoonlijkheid, uw ontwikkeling en uw loopbaanwensen.

Leer van fouten

Het is aan het einde van het jaar goed om terug te kijken. Hoe is het afgelopen jaar gegaan en hebt u uw doelen gehaald? Als dat niet het geval is, ga niet in de put zitten. Leer van uw fouten, zodat u uw doelen volgend jaar makkelijker kunt halen.

Wees niet bescheiden

Mensen zijn meestal op zoek naar groei en naar meer. Dit kan meer geld zijn, meer geluk, een betere baan enzovoorts. Wees niet te bescheiden en kies ambitieuze doelen voor het nieuwe jaar. Kijk bijvoorbeeld de managementletter van uw organisatie eens na. Misschien kunt u hieruit voor uw persoonlijke doelen goede, creatieve ideeën halen. Waar de organisatie heen wil, kan vaak prima samenkomen met uw eigen doelen.

Maak doelen SMART

Schrijf uw doelen op en maak ze SMART. SMART staat voor:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch en
  • Tijdgebonden.

Dan wordt het aan het einde van het jaar makkelijk om te beoordelen of u uw doelen gehaald hebt. Zorg er gedurende het jaar voor dat u uw doelen regelmatig terugziet. Zo blijven ze in beeld.

 

De doelen van anderen

U stelt zichzelf doelen, maar uw collega’s en uw leidinggevende doen dit waarschijnlijk ook. Staan de neuzen dezelfde kant op? Informeer elkaar en blijf met elkaar in gesprek over elkaars wensen en doelen. Dit kun je met je manager bespreken tijdens het POP-gesprek.

Vraag advies

Veel mensen kunnen moeilijk verwoorden wat hen tegenhoudt om hun doelen te bereiken. Soms komt een wens niet in vervulling omdat u verkeerde verwachtingen hebt. U wilt assertiever worden, maar weet niet hoe. Vraag advies en maak gebruik van de kennis van de mensen om u heen. Zij kennen u goed. En als u zich wilt ontwikkelen, maar niet weet welke opleiding het beste past. Vraag dan eens een kosteloos opleidingsadvies aan bij GITP.

Vier succes

Markeer het moment dat u uw doel hebt bereikt. Zorg ervoor dat ook anderen weten welke mooie resultaten u hebt geboekt. Vier uw succes! Dat levert aanknopingspunten en inspiratie op voor het stellen van nieuwe doelen.Er zijn vele mensen die dit niet doen. Zorg er dus voor dat je iets bedenkt waaraan je jezelf kunt toetsen.