Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

Eindejaarsgesprek? Kaart je carrièrewensen aan!

Werknemers die hun carrière serieus nemen wachten niet af, maar maken zelfbewust hun ambities kenbaar. Het aankomende eindejaarsgesprek biedt een uitgelezen kans daar werk van te maken. Maak er een gelijkwaardig gesprek van en kaart je carrièrewensen voor het nieuwe jaar aan.

Goede voorbereiding

Het eindejaarsgesprek gebruiken om carrièrewensen bij je leidinggevende onder de aandacht te brengen, begint met een goede voorbereiding. Zet op papier wat je het afgelopen jaar hebt gedaan en ga na wat jouw aandeel in projecten is geweest. Houd daarbij rekening met de feedback die je het afgelopen jaar van je leidinggevende hebt gekregen. Breng in kaart op welke manier je belangrijk bent voor de ontwikkelingen in jouw organisatie en vraag om feedback bij klanten en collega’s. Denk na over wat je wilt en over je drijfveren en match dit met je ambities voor het nieuwe jaar.

Gedurende het jaar feedback vragen

Hoe beter je van tevoren weet welke kwaliteiten en ontwikkelpunten het afgelopen jaar bij je leidinggevende zijn opgevallen, hoe beter je weet waar jouw kansen voor het volgend jaar liggen. Daar kom je achter door het hele jaar door aan je leidinggevende feedback te vragen. Zo manage je als het ware de verwachtingen van je leidinggevende en vice versa. Zet een goed en duidelijk beeld van jezelf neer.

Aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt

Een helder beeld over jezelf scheppen bij je leidinggevende doe je door je successen te etaleren. Maar ook als een project minder goed loopt, is het goed om tijdig feedback te vragen. Hoe kom je er anders achter wat je anders kunt doen om het tij te keren? Aan de hand van de feedback die je krijgt en de acties die je daarop neemt, vergroot je je inzetbaarheid voor je eigen werkgever, maar zorg je ook dat je aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Met andere woorden: je neemt de regie over je duurzame inzetbaarheid.

Duidelijkheid over je loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden

Dan het eindejaarsgesprek zelf. Door actief en constructief mee te denken met je leidinggevende, houd je de sfeer goed en creëer je voor jezelf de ruimte om te tonen wat je waard bent. Onderstreep je kwaliteiten aan de hand van je prestaties van het afgelopen jaar. En vraag je leidinggevende vervolgens hoe hij je ontwikkeling en plaats in de organisatie ziet. Is er ruimte voor je ambities, de opleiding die je voor ogen hebt? Door daar duidelijkheid over te krijgen, kun je op tijd de koers van je loopbaan bijstellen binnen je huidige functie of gaan voor die nieuwe baan.