Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

Executive search

Haal een topmanager in huis

U bent op zoek naar een nieuwe topmanager. Natuurlijk moet hij of zij in het bezit zijn van een sterk cv. Maar dat is niet het enige waar u naar kijkt. Uw topmanager moet ook als mens goed passen bij uw organisatie. Daarnaast let u erop dat de strategische koers van uw organisatie aansluit bij zijn of haar ambities. Het is daarom belangrijk een gedegen inzicht in de talenten, prestaties en drijfveren van uw kandidaten te krijgen en dit te koppelen aan de context van uw organisatie.
GITP ondersteunt u in uw zoektocht met Executive Search. We gaan niet zonder meer op zoek naar uitstekende kandidaten. We bepalen eerst in nauw overleg welk profiel het best past binnen uw organisatie, We voeren de eerste selectiegesprekken en begeleiden u bij uw keuzes van kandidaten. Zo weet u na een stevig proces zeker dat uw nieuwe topmanager een aanwinst is voor uw organisatie!

  • Executive adviseurs
  • Top 3 in MT-1000
  • Stevig process
  • 100 Dagen coaching

Resultaat

Het succes van uw organisatie staat of valt met de juiste invulling van cruciale managementposities. Met GITP Executive Search bent u verzekerd van een topmanager die zowel qua persoonlijkheid als ambities perfect bij uw organisatie past.

Inhoud & aanpak

GITP Executive Search zoekt voor u kandidaten voor invulling van de zwaardere, complexe of unieke functies, zoals in Raden van Commissarissen, Raden van Toezicht, Raden van Bestuur en directies.

Executive Search start met een uitgebreide kennismaking met u en uw organisatie. Naar aanleiding van deze kennismaking vindt er een gedegen context- en functieanalyse plaats. Samen benoemen we de kernpunten voor het profiel. Denk hierbij aan strategische koers, structuur en cultuur van uw organisatie en de context en inhoud van de functie.

Vervolgens start een uitgebreide zoektocht naar geschikte kandidaten door middel van deskresearch en contacten in de markt. Met veelbelovende geïnteresseerden worden eerste selectiegesprekken gevoerd. Op basis van de uitkomst van de eerste selectiegesprekken, introduceren we aan u een aantal kandidaten voor een oriënterend gesprek. Het verdere verloop van de selectieprocedure is maatwerk en afhankelijk van uw wensen.

Ook na indiensttreding kunt u een beroep doen op GITP voor ondersteuning op maat, bijvoorbeeld via ´100 dagen-coaching´. Wij zorgen dat de nieuwe executive effectief van start gaat, zodat uw organisatie zo snel mogelijk van zijn of haar talenten kan profiteren.

 

Daarom kiest u voor GITP/ PiCompany

  • Begeleid door senior psychologen en executive adviseurs met ruime ervaring met uitdagingen in de top van organisaties
  • Hoge klanttevredenheid
  • Top 3 positie in MT-1000
  • Engels, indien gewenst, is vanzelfsprekend

 

Tijdsduur 

2,5 tot 3 maanden 

Kosten

Afhankelijk van complexiteit en omvang van de vraag; indicatief 25% van het bruto jaarsalaris, exclusief btw, exclusief eventuele out of pocket kosten zoals inzet van media.