Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

Basisboek voor OR & PVT

Professionele medezeggenschap voor de praktijk

Als nieuwe medezeggenschapper krijgt u te maken met allerlei beleidsthema’s en organisatieveranderingen. Maar hoe weet u precies wanneer u recht op informatie heeft? Of wanneer u recht op instemming heeft? Zo is er de Wet op de ondernemingsraden (WOR) die bepaalt welke rechten en plichten een ondernemingsraad heeft. In dit boek treft u een overzichtelijke introductie van de wettelijke rechten en plichten, voorzien van een heldere toelichting en aangevuld met handige instrumenten.

Als nieuwe medezeggenschapper krijgt u te maken met allerlei beleidsthema’s en organisatieveranderingen. Uw mening telt daarbij. Maar hoe weet u precies wanneer u recht op informatie heeft, wanneer uw advies wordt verwacht, en wanneer u recht op instemming heeft? Daarvoor hoort u in ieder geval iets te weten van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Deze wet bepaalt welke rechten en plichten een ondernemingsraad heeft.

Overzichtelijke introductie van wettelijke rechten en plichten
In dit boek treft u daarom een overzichtelijke introductie van de wettelijke rechten en plichten, voorzien van een heldere toelichting en aangevuld met handige instrumenten. Voor de compleetheid treft u achter in dit boek de complete wettekst aan, zodat u later altijd nog even kunt opzoeken wat er precies in de wet staat.

Over de auteur
Steven van Slageren werkt vijftien jaar bij GITP als trainer van OR’en. Tijdens trainingen, coaching en advisering combineert hij inhoudelijke thema’s met het functioneren van mensen met hun ambities en capaciteiten. Het gaat erom dat de OR een meerwaarde kan leveren aan het functioneren van de organisatie. Hij is coauteur van het boek ‘ORRegie 2.0; in zeven stappen naar een professionele medezeggenschap’. 

 

Over het boek

  • Auteurs: Steven van Slageren
  • Boek / paperback / 124 blz/ Nederlandstalig
  • Uitgever: Performa
  • ISBN: 9789076834702
  • 2e druk 2013
  • Prijs: 26,45