Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

Echt leiderschap

Kompas voor persoonlijke ontwikkeling

Echt leiderschap is een boek voor alle leidinggevenden, zowel beginnend als ervaren, die zich bezinnen op hun rol en aanpak en zichzelf een spiegel willen voorhouden: ben ik een echte leider? De uitgave is geïnitieerd en inhoudelijk gecoördineerd door Ietje Lindermann en Marcel Wanrooy. 

Leidinggevenden op alle niveaus beleven spannende tijden. De eisen zijn hoog, soms tegenstrijdig en lijken bovendien steeds te veranderen met de tijdgeest. Gaat het om coachen en bezielen van medewerkers of om het bereiken van harde resultaten? Moet de leider dienstbaar of zichtbaar zijn? Wordt slagracht op korte termijn, of duurzaamheid op lange termijn gevraagd?

Leiderschap is een zoektocht, waarbij geen pasklare antwoorden voorhanden zijn. De praktijk is weerbarstig, de bestaande theorieën bieden maar ten dele houvast. Hoe vindt u als leidinggevende uw eigen weg?


Echte leiders geven richting
 
Dit boek biedt u een kompas voor op reis. Er worden geen dogma's gepresenteerd, maar fundamentele inzichten en originele zienswijzen, waaraan de lezer zich kan spiegelen. Als de omgeving complex en onzeker is, dan zijn er leiders nodig die een eigen koers kunnen varen en die over de persoonlijke rijpheid beschikken om stevigheid met kwetsbaarheid te combineren. Echte leiders zijn in staat richting te geven en om te gaan met paradoxen. Zij kunnen nieuwe antwoorden ontwikkelen en mensen daadwerkelijk met elkaar verbinden.


Charismatisch en bezielend leiderschap
 
In dit boek worden drie essenties belicht: innerlijke kracht, visie en beïnvloeden. Dit zijn de kwaliteiten die écht leiderschap vormen en die tot écht engagement leiden. U leest over charismatisch en bezielend leiderschap, maar ook over het omgaan met emoties en het belang van zelfkennis. Rijnlandse managementprincipes zijn daarbij richtinggevend.


Boek cadeau bij trainingen

Deelnemers aan de management training Authentiek leiderschap en aan de management training Leidinggeven: verdieping voor ervaren managers ontvangen het boek Echt leiderschap cadeau!

Over het boek

  • Auteurs: Ietje Lindermann, Marcel Wanrooy, e.a.
  • Boek / paperback / 148 blz/ Nederlandstalig
  • Uitgever: Van Duuren Management
  • ISBN: 9789089650238
  • 1e druk 2009
  • Prijs: € 29,95


  • Bestel het boek
    (via Managementboek)