Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

Het spel en de kikkers

Besturing van professionele organisaties

Professionals zijn berucht om hun onbestuurbaarheid. Hoe houdt u de springende kikkers in de kruiwagen? Als bestuurder, directeur of manager wordt u geconfronteerd met tal van dilemma´s. Leidinggeven aan professionals gaat immers niet alleen over het spel maar ook over het speelveld. 

Het spel en de kikkers, het nieuwe boek van Marcel J. Wanrooy over besturing van professionele organisaties, verbindt op een heldere wijze theorie en praktijk. Alle aspecten komen aan bod: governance (de verhouding tussen eigendom, zeggenschap en winst), strategie (multistakeholdersbenadering) en sturingsdomeinen (op welke doelen richt u zich?)


Van partnership tot corporate 
Daarnaast belicht het boek de managementstructuur, serviceconcepten en organisatiemodellen. De verschillen tussen maatschapachtige organisaties (partnershipmodel) en ´gewone´ organisaties (corporate model) worden uitvoerig toegelicht. Is de partnership uit de mode? Geenszins, maar aanpassingen zijn nodig. Is het corporate model ideaal? Allerminst, maar de conclusie is dat beide organisatietypen veel van elkaar kunnen overnemen. Het boek is met name bestemd voor bestuurders, directieleden, managers en partners (aandeelhouders) van professionele organisaties, maar ook voor adviseurs en andere belangstellenden.

 

Over het boek

  • Auteurs: Marcel Wanrooy
  • Boek / gebonden / 216 blz / Nederlandstalig
  • Uitgever: Scriptum
  • ISBN: 9789055946273
  • 1e druk 2008
  • Prijs: € 9,95