Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

Talent Map

Snel en betrouwbaar inzicht in talent binnen uw organisatie

Uw organisatiedoelstellingen vragen om strategische personeelsplanning. Dus stelt u zich de vraag: welke talenten heb ik nodig om deze doelen te bereiken? En, welke talenten zijn in huis en hoe kan ik die verder ontwikkelen en behouden voor de toekomst? Talent Map van onze dochteronderneming PiCompany geeft antwoord op die vragen en maakt het talent data visueel inzichtelijk. Zo realiseert u de doelen van vandaag en de ambities van morgen.

Hoe werkt Talent Map?

Talent Map biedt op basis van betrouwbare assessment data een interactief, visueel, up-to-date, online overzicht van het aanwezige talent. Een continue stroom van talent data laat zien welke talenten en competenties u in huis heeft, hoe u de diversiteit kunt benutten én welke talenten u nog in huis moet halen. Zo matcht u snel, zorgvuldig en betrouwbaar de beschikbare talenten van medewerkers met het geplande HR-scenario.  

 

De sterke punten van Talent Map:

 1. U heeft een totaaloverzicht van talenten van medewerkers en hoe u effectiever kunt inzetten om organisatiedoelen te realiseren.
 2. U kunt inzoomen op specifieke kenmerken van individuen, teams en organisatieonderdelen en ziet direct welk talent op welke plek het meest succesvol zal zijn.
 3. U kunt snel HR-scenario’s doorlichten op basis van persoonlijkheidskenmerken, cognitieve capaciteiten, competenties en drijfveren.
 4. U kunt data gedreven, onderbouwde strategische HR-beslissingen maken.

 

PiCompany - 100% dochter van GITP

Voor wie

Voor organisaties die continu hun HR-strategie willen toetsen aan de kwaliteiten en talenten van medewerkers en proactief HR-scenario’s willen aanpassen, om zo effectief in te spelen op nieuwe uitdagingen in de markt.

Meer weten?

Wilt u direct zien hoe Talent Map werkt? Bekijk dan de video:

 

Meer weten over talentmanagement?
Download het informatiepakket GITP Talentmanagement.
Of laat u terugbellen voor een advies.

Inzicht in

Voor de Talent Map rapportages wordt gebruik gemaakt van talent data afkomstig van onze betrouwbare online talent tools voor inzicht in:
 • intelligentie
 • persoonlijkheid
 • drijfveren
 • gedrag

Doelgroep Talent Map

Talent Map is ideaal voor organisaties die continu hun HR-strategie willen toetsen aan de kwaliteiten en talenten van medewerkers en proactief HR-scenario’s willen aanpassen, om zo effectief in te spelen op nieuwe uitdagingen in de markt.

De volgende vragen geven aan of u Talent Map interessant is voor u:

 • Hebben we het talent binnen onze organisatie goed in kaart?
 • Hebben we zicht op waar we een tekort aan talent verwachten (risico’s)?
 • Benutten we ons talent optimaal?
 • Hebben we zicht op onze high performers (succession planning)?
 • Hoe benutten we de diversiteit in teams zo goed mogelijk?
 • Gaan we het benodigde talent werven of ontwikkelen (eigen kweek)?

Werkwijze Talent Map

Op basis van een interactieve talent dataset wordt  een helder visueel talentoverzicht gemaakt: de Talent Map. De data zijn afkomstig van valide en betrouwbare online talent tools, ingezet in uw organisatie en eventueel aangevuld met bedrijfsgegevens als KPI’s, omzet en klanttevredenheid.

Bekijk de video en zie hoe Talent Map werkt!

 

Voor het zelfstandig interpreteren van de talent data van individuele medewerkers is voor sommige online talent tools certificering vereist. Wanneer deze tools onderdeel uitmaken van uw Talent Map, krijgen HR-medewerkers en interne adviseurs die deze taak gaan vervullen, een uitnodiging voor deelname aan een verplichte certificatietraining.