3 min
17 jan.
Borging van training: tips voor een blijvend leerresultaat
Na een training geeft ongeveer 80% van de deelnemers aan dat hun leerbehoefte is vervuld, terwijl ze tijdens de training misschien één of twee keer de vaardigheid hebben kunnen oefenen die ze onder de knie willen krijgen. Dit is helaas niet genoeg voor een blijvend leerresultaat, het leidt slechts tot bewustwording. Het borgen van een training begint vaak pas daarna. Maar hoe werkt dat eigenlijk? In dit artikel delen wij 12 tips voor een blijvend leerresultaat. Voor borging van een nieuwe vaardigheid is veel meer herhaling nodig dan vaak tijdens een training mogelijk is. Dat betekent dat het leren na de training nog een tijdje door moet kunnen gaan zodat je niet snel weer in je oude patroon valt. Dat lukt echter vaak niet zonder stok achter de deur. Er zijn immers maar weinig mensen die uit zichzelf tot actie komen, ook al is de ambitie of veranderbehoefte nog zo groot.
4 min
01 dec.
Ontevreden werknemers in een team: vasthouden of loslaten?
Het is wetenschappelijk bewezen dat tevreden werknemers beter presteren op de werkvloer. Ze zijn meer betrokken bij de organisatie en gaan minder snel op zoek naar een andere baan. Ook dragen tevreden werknemers bij aan een betere team performance. Iets wat jou tijdens een krappe arbeidsmarkt natuurlijk als muziek in de oren klinkt! Maar wat als een medewerker eigenlijk niet meer zo goed past bij het team of de organisatie? Als hij of zij niet blij is met de huidige situatie? Moet je iedere medewerker koste wat het kost in je organisatie houden?
3 min
20 okt.
Op weg naar een inclusief werkklimaat
GITP ondersteunt organisaties op het gehele spectrum van inclusie en diversiteit. Enerzijds door de psychologische veiligheid in de organisatie in kaart te brengen en te helpen vergroten, anderzijds bijvoorbeeld door actief te helpen met het selecteren op een meer divers profiel van nieuwe medewerkers. Daarbij stellen we organisaties in staat om kandidaten objectief en waardevrij te selecteren, puur op basis van hun talenten en capaciteiten. Dit doen we met de inzet van wetenschappelijk onderbouwde biasfree selectie assessments, waarmee we gelijke kansen bieden voor ieder individu, toegankelijkheid vergroten en drempels verlagen voor alle doelgroepen.