Melding sluiten
inzicht en ontwikkeling
Menu

AEM-Cube: een succesvolle methode voor de ideale teamsamenstelling

White paper: Realiseer meer vitaliteit in organisaties

In dit white paper beschrijven Jan Bernard Koolen (GITP) en Peter Robertson (Human Insight), een aanpak waarmee het risico op ontsporing van een team kan worden verkleind en kansen op het behalen van de beoogde prestaties kunnen worden vergroot.


De aanpak beschrijft hoe u teams moet samenstellen zodat ze geschikt zijn voor hun missie. In het tweede gedeelte van dit white paper wordt een voorbeeld uit de praktijk besproken. Deze is ontworpen en samengesteld aan de hand van informatie uit verschillende bronnen en andere praktijkvoorbeelden. Alle originele gegevens worden zodanig gepresenteerd dat de identiteit van de personen beschermd is.

Toonaangevende bedrijven werken met deze benadering
Dit artikel is geschreven in de eerste helft van oktober 2009. In deze periode waren grote bedrijven, zoals Dutch Telecom, British Telecom en Philips Electronics, en kleinere organisaties en bedrijven, zoals de VeBeGo-groep en Gemserv, toonaangevend omdat ze deze aanpak gebruikten in hun organisaties of in een bèta-testomgeving.
Adviesorganisaties, zoals GITP en Nolan, Norton & Co, en organisaties op het gebied van leiderschapsontwikkeling, zoals Ashridge Business School, leveren deze service aan hun klanten. In een van de casestudy’s die deze business case ondersteunen, hebben we samengewerkt met GITP. In een andere casestudy met Nolan, Norton & Co.
Zowel Amerikaans onderzoek, gepubliceerd in het populaire boek 'Blueprint to a Billion' van David Thomson, als Europees onderzoek hebben een sterke correlatie aangetoond tussen specifieke teampatronen en grote groei en succesvolle prestaties.